maanantai 9. helmikuuta 2015

Solmussa

Ostin jokin aika sitten Alice A solmupuun. Solmupuulla voi tehdä ryijysolmunauhaa ja käyttötarkoituksiin löytyy useita videoita internetistä. Solmupuun mukana tuli pieni ja hyvin yksinkertainen, mutta toimivat käyttöohje. Siitä sai helposti kiinni tekniikasta. Monia ideoita tuli mieleeni siitä, mihin kaikkeen tätä voisi käyttää. Kaappini kätköissä olisi villalankoja, joista syntyisi kotiimme sopivan värinen seinäryijy, jos ryijysolmunauhaa yhdistäisi ryijyksi. Kuitenkin päätin aluksi kokeilla pienemäpää työtä ja toteutin paperinarukranssin.






Severus työnjohtajana ja laaduntarkkailijana



Yritin ensiksi käyttää kranssissa avattua ja avamaatonta paperinarua. Kuitenkin avaamaton naru osoittautui liian jäykäksi, joten aloitin työn alusta. Kissat olivat mielenkiinnolla mukana, kun paperinaruja avattiin. Taisipa joku pätkä narua lähteä kissojen mukaan leikkeihin.




















Ensimmäisestä kranssista tuli vaaleasävyinen. Valkea paperinaruvyyhti oli paksua paperinarua. Avattaessa narusta tuli hyvin leveä, jonka leikkasin ohuemmiksi suikaleiksi. Ruskea naru oli ohuempaa, jonka kuitenkin puolitin vielä kranssiin.

Kun mielestäni kranssi oli tarpeeksi suuri, otin työn irti solmupuusta. Sidoin langat yhteen ja piilotin päät. 

Viimeistelin kranssin yksinkertaisesti tekemällä kranssin materiaaleista rusetin kranssiin.








Kranssi kaipasi mielestäni ryhtiä, joten pujotin kranssin tueksi rautalangan, josta tein kranssille taakse myös ripustussilmukan.

Innostuneena uudesta tekniikasta, tein myös toisen kranssin. Ideana oli, että olisin piilottanut kranssiin pienet paristokäyttöiset led-valot, mutta niitä en kuitenkaan enää kaupasta löytänyt. Voihan ne lisätä joskus jälkikäteen. 




Kumpikaan kransseista ei jäänyt minulle itselleni. Vaaleasävyisen annoin äidilleni ja punavalkoisen sai kaverini Viivi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti